8 ťažkých hádaniek, ktoré vás zaručene potrápia
Kto nemá rád hlavolamy a hádanky? Z času na čas je fajn si trocha precvičiť svoje mozgové závity. Ak si myslíte, že ste profesionáli v riešení hádaniek, vyskúšajte si týchto 8, ktoré sme si pre vás pripravili.
Poďme na to!
1. Rozprávam bez úst a počujem bez uší. Nemám telo, ale ožívam s vetrom. Čo som?
Odpoveď: Ozvena
2. Mám mestá, ale nemám domy. Mám hory, ale nemám stromy. Mám vodu, ale nemám ryby. Čo som?
Odpoveď: Mapa
3. Čo je vidieť v polovici Marca a Apríla, ale nemôžeme to vidieť na začiatku ani na konci Marca ani Apríla?
Odpoveď: Písmeno R

4. Čo zmizne ako náhle vyslovíte jeho meno?
Odpoveď: Ticho
5. Ako môže byť číslo štyri polovica z piatich?
Odpoveď: IV, rímsa číslica štyri, čo je „polovica“ (dve písmená) slova päť
6. Písmeno A je bratom písmena B. Písmeno B je bratom písmena C. Písmeno C je otcom písmena D. V akom vzťahu je písmeno D s písmenom A?
Odpoveď: Písmeno A je strýko písmena D
7. Patrí to tebe, ale používajú to všetci ostatní. Čo je to?
Odpoveď: Tvoje meno
8. Čo môžeš držať vo svojej pravej ruke, ale nikdy nie v ľavej?
Odpoveď: Svoju ľavú ruku
(rd.com, B.K.)
Odporúčané články
Vedci zistili, že ľudia v krajinách s rozšírenou viacjazyčnosťou majú menšiu pravdepodobnosť, že vykazujú známky zrýchleného starnutia. Monolingualisti naopak s väčšou pravdepodobnosťou vyzerajú biologicky staršie, ako je ich vek. Už znalosť jedného ďalšieho jazyka má badateľný ochranný účinok, píše ScienceAlert.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.

