Absolvujte školu kyberkriminality na UPJŠ
Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach ponúka študentom zaujímavé možnosti rozšírenia obzorov a poznatkov aj mimo štandardného vyučovacieho procesu. Jedným z týchto podujatí je aj Letná škola kyberkriminality, ktorá sa bude konať v termíne od 12. septembra 2016 do 16. septembra 2016.
Letnú školu kyberkriminality organizuje Prírodovedecká fakulta UPJŠ v Košiciach v spolupráci s Právnickou fakultou UPJŠ v Košiciach začiatkom septembra 2016.
Študenti sa dostanú aj k riešeniu praktických prípadov
Cieľom Letnej školy kyberkriminality je umožniť študentom informatiky a práva oboznámiť sa s rôznymi aspektami počítačovej kriminality, či už z pohľadu bezpečnostného analytika, forénzneho analytika, znalca alebo vyšetrovateľa. Študenti sa dostanú aj k riešeniu praktických prípadov, pričom budú pracovať v zmiešaných tímoch pozostávajúcich zo študenta práva a študenta informatiky. Úlohy budú nastavené tak, že ich bude nevyhnutné pochopiť a riešiť z oboch pohľadov. Týmto spôsobom sa študenti dozvedia zaujímavé informácie o počítačovej kriminalite a zároveň získajú aj praktické skúsenosti.
Študent práva bude mať po absolvovaní letnej školy lepší prehľad o tom, čo je počítačový útok, čo je malware a forénzna analýza. Na druhej strane študent informatiky nadobudne základné poznatky o právnej úprave počítačovej kriminality, jednotlivých trestných činov spadajúcich do tejto kategórie trestnej činnosti, ďalej mu budú sprostredkované jednotlivé náležitosti procesu vyšetrovania a znaleckej činnosti vo sfére počítačovej kriminality.
„Záujem budúcich právnikov a informatikov prevyšujúci kapacitné možnosti organizátorov utvrdil v ich úmysle sprostredkovať študentom diametrálne rozdielnych odborov problematiku počítačovej kriminality z odlišných pohľadov. Organizátori zároveň veria, že tento ročník bude prvým, no nie posledným“, uviedla prodekanka pre zahraničné vzťahy a informačné technológie JUDr. Regina Hučková, PhD.
(MD)
Foto: Ivan Fleischer
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.