Absolvujte školu kyberkriminality na UPJŠ
Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach ponúka študentom zaujímavé možnosti rozšírenia obzorov a poznatkov aj mimo štandardného vyučovacieho procesu. Jedným z týchto podujatí je aj Letná škola kyberkriminality, ktorá sa bude konať v termíne od 12. septembra 2016 do 16. septembra 2016.
Letnú školu kyberkriminality organizuje Prírodovedecká fakulta UPJŠ v Košiciach v spolupráci s Právnickou fakultou UPJŠ v Košiciach začiatkom septembra 2016.
Študenti sa dostanú aj k riešeniu praktických prípadov
Cieľom Letnej školy kyberkriminality je umožniť študentom informatiky a práva oboznámiť sa s rôznymi aspektami počítačovej kriminality, či už z pohľadu bezpečnostného analytika, forénzneho analytika, znalca alebo vyšetrovateľa. Študenti sa dostanú aj k riešeniu praktických prípadov, pričom budú pracovať v zmiešaných tímoch pozostávajúcich zo študenta práva a študenta informatiky. Úlohy budú nastavené tak, že ich bude nevyhnutné pochopiť a riešiť z oboch pohľadov. Týmto spôsobom sa študenti dozvedia zaujímavé informácie o počítačovej kriminalite a zároveň získajú aj praktické skúsenosti.
Študent práva bude mať po absolvovaní letnej školy lepší prehľad o tom, čo je počítačový útok, čo je malware a forénzna analýza. Na druhej strane študent informatiky nadobudne základné poznatky o právnej úprave počítačovej kriminality, jednotlivých trestných činov spadajúcich do tejto kategórie trestnej činnosti, ďalej mu budú sprostredkované jednotlivé náležitosti procesu vyšetrovania a znaleckej činnosti vo sfére počítačovej kriminality.
„Záujem budúcich právnikov a informatikov prevyšujúci kapacitné možnosti organizátorov utvrdil v ich úmysle sprostredkovať študentom diametrálne rozdielnych odborov problematiku počítačovej kriminality z odlišných pohľadov. Organizátori zároveň veria, že tento ročník bude prvým, no nie posledným“, uviedla prodekanka pre zahraničné vzťahy a informačné technológie JUDr. Regina Hučková, PhD.
(MD)
Foto: Ivan Fleischer
Odporúčané články
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?