Ako zabaviť deti počas jesenných prázdnin? Prinášame pár tipov

Študentom základných a stredných škôl sa od dnešného dňa (28. 10.) oficiálne začali jesenné prázdniny. Rodičom tak pribudla povinnosť vyplniť voľný čas svojim ratolestiam. V tomto článku vám prinášame zopár tipov, ktoré v období jesene, a s ňou spojených prichádzajúcich sviatkov, môžu byť prínosné.
Vyrobte si šarkana
Šarkany sú deťmi veľmi obľúbené, ale taktiež aj samotná jeseň patrí medzi obdobie šarkanov. Internet ponúka nespočetné množstvo jednoduchých návodov ako si ho skonštruovať. O to väčšiu radosť majú deti, keď si ich môžu za vhodných poveternostných podmienok púšťať so svojimi rodičmi.

Vyrežte spoločne tekvicu
K oktobrovému obdobiu patrí aj blížiaci sa sviatok Halloween. Čo poviete na vyrezávanie tekvice, ktorá je tradičným symbolom tohto sviatku? Angažovať sa môžu všetci členovia domácnosti. Vyrobíte si tak originálnu dekoráciu za pár drobných.

Vyrobte si strašidelné masky
Nadväzujúc na predošlý tip spojený s Halloweenom, vám prinášame možnosť výroby strašidelných masiek, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou tohto sviatku. Aj v tomto prípade sa kreativite medze nekladú. Môžete tak vyrobiť originálny doplnok, ktorý vašim ratolestiam urobí veľkú radosť.
Ďalšie tipy ako tráviť jesenné prázdniny nájdete na ďalšej strane.
Odporúčané články

Špenátové halušky s opečenou slaninou a cesnakom spájajú tradičný slovenský pokrm s čerstvou chuťou zelene. Jednoduché zemiakové cesto doplnené špenátom, chrumkavá slanina a voňavý cesnak vytvárajú dokonalú kombináciu pre výdatný obed či večeru, ktorá zahreje a zasýti.

Pred blížiacimi sa festivalmi sa opakovane na inzertných portáloch a sociálnych sieťach objavujú falošní predajcovia a podvodníci, ktorí ponúkajú vstupenky často za výrazne nižšiu cenu. NBÚ preto upozorňuje verejnosť, aby bola obozretná pri nákupe lístkov mimo oficiálnych predajných kanálov.

Krémová pórová polievka so zemiakmi a smotanou je ideálnym tipom na ľahký obed či teplé predjedlo. Vyniká jemne nasladlou chuťou póru, krémovou konzistenciou a jednoduchou prípravou. Pripravená z niekoľkých bežných surovín, zasýti aj poteší – a výborne chutí s kúskom čerstvého chleba alebo sypaná čerstvými bylinkami.