Ako zabaviť deti počas jesenných prázdnin? Prinášame pár tipov
Študentom základných a stredných škôl sa od dnešného dňa (28. 10.) oficiálne začali jesenné prázdniny. Rodičom tak pribudla povinnosť vyplniť voľný čas svojim ratolestiam. V tomto článku vám prinášame zopár tipov, ktoré v období jesene, a s ňou spojených prichádzajúcich sviatkov, môžu byť prínosné.
Vyrobte si šarkana
Šarkany sú deťmi veľmi obľúbené, ale taktiež aj samotná jeseň patrí medzi obdobie šarkanov. Internet ponúka nespočetné množstvo jednoduchých návodov ako si ho skonštruovať. O to väčšiu radosť majú deti, keď si ich môžu za vhodných poveternostných podmienok púšťať so svojimi rodičmi.

Vyrežte spoločne tekvicu
K oktobrovému obdobiu patrí aj blížiaci sa sviatok Halloween. Čo poviete na vyrezávanie tekvice, ktorá je tradičným symbolom tohto sviatku? Angažovať sa môžu všetci členovia domácnosti. Vyrobíte si tak originálnu dekoráciu za pár drobných.

Vyrobte si strašidelné masky
Nadväzujúc na predošlý tip spojený s Halloweenom, vám prinášame možnosť výroby strašidelných masiek, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou tohto sviatku. Aj v tomto prípade sa kreativite medze nekladú. Môžete tak vyrobiť originálny doplnok, ktorý vašim ratolestiam urobí veľkú radosť.
Ďalšie tipy ako tráviť jesenné prázdniny nájdete na ďalšej strane.
Odporúčané články
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.


