Britský denník ocenil Košice. Naše mesto radí medzi najrozmanitejšie v Európe!
V Európe určite okrem hlavných metropol nájdeme miesta, ktoré sa oplatí navštíviť kvôli ich jedinečnej atmosfére. Podľa britského denníka The Guardian medzi takéto mestá patria aj Košice!
Zaujmú vás svojou historickou architektúrou, krásnou scenériou a kultúrou bez zbytočne veľkých davov. Miesta, ktoré denník The Guardian vybral, sú okúzľujúce a jedinečné. Denník ich zaradil medzi miesta vhodné na ideálnu dovolenku na konci leta či v jeseni.
[ad][/ad]Našej metropole východu robia spoločnosť destinácie ako Catania na Sicílii či srbský Belehrad. Zaujímavo znie aj litovský Kaunas, ktorý sa stane Európskym mestom kultúry v roku 2022, potom už nasledujú naše milované Košice. Metropola východu je podľa denníka The Guardian neďaleko k maďarským a ukrajinským hraniciam. Mesto prekypuje históriou a kultúrou, ktoré Košice potvrdili aj titulom Európskeho mesta kultúry v roku 2013. Košice podľa britského denníka dokážu zaujať nekonvenčnosťou, kultúrnou scénou aj nočným životom.
Britský denník ospevuje predĺžené hlavné námestie, množstvo historických a farebných domčekov, kaviarní a barov, ktoré ju obkolesujú. Všetkých dobrodružstvachtivých pozývajú najmä do Tabačky, ale aj do Miklušovej väznice, k spievajúcej fontáne či k impozantnej dominante – gotickému Dómu sv. Alžbety.
The Guardian odporúča všetkým návštevníkom, aby si prenajali starú škodovku a zašli obdivovať pamiatky bývalého režimu, či návštevu starej magnezitky. Milovníkom umenia denník odporúča návštevu Mihal Gallery, kde sa nachádza menšia zbierka originálov Andyho Warhola.
Zoznam ďalej pokračuje mestami ako Bari v Taliansku, Podgorica v Čiernej Hore, Ohrid v Macedónsku, Preveza v Grécku, Grenoble vo Francúzsku či Pula v Chorvátsku.
Zdroj: TheGuardian.com
(SŠ)
Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.