Chuť Afriky dorazila do hotela Centrum
Nefalšované africké ovocie mohli v nedeľu ochutnať všetci, ktorí prišli do hotela Centrum v Košiciach.
V rámci akcie nazvanej Africké trhy totiž česká firma špecializujúca sa na dovoz ovocia a korenín od miestnych farmárov z Ugandy a Tanzánie predviedla, ako vyzerajú a chutia aj také druhy, o ktorých väčšina Košičanov ani nechyrovala.
Kto chcel, a najmä na to mal, mohol exotické plodiny nielen ochutnať, ale si ich aj kúpiť. Počet návštevníkov svedčil o tom, že ľudia o gastronomické novinky majú záujem a nešetria na nich.
Ako to na Afrických trhoch vyzeralo a aké ovocie a koreniny tam predávali, vám ukážu snímky v priloženej fotogalérii.
Foto: Veronika Janušková
[ad][/ad]
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.