Čo sa stalo v roku 2021? Prinášame vám súhrn udalostí
Rok 2021 sa blíži ku koncu, a preto je najvyšší čas zosumarizovať si najdôležitejšie udalosti, ktoré sa za uplynulý rok stali. Rok 2021 bol rovnako, ako rok predtým poznačený najmä pandémiou koronavírusu, ktorá ovplyvňuje životy ľudí po celom svete, ale rovnako aj na Slovensku. Čo všetko sa stalo?
Január
V prvom mesiaci roku 2021 boli Marián Kočner a Pavol Rusko právoplatne odsúdení za falšovanie zmeniek TV Markíza, a to na 19 rokov.
Január bol spojený aj so začatím očkovania. Pilotného očkovania sa zúčastňovali najmä seniori, ktorí žijú v Domovoch sociálnych služieb, keďže práve táto veková skupina je najohrozenejšou. Ešte v januári mohli o očkovanie požiadať všetci nad 75 rokov.
Február
Vo februári sa začalo s očkovaním učiteľov, ktorí mali zabezpečovať prezenčnú výučbu žiakov. Vybraných bolo 40 000 učiteľov, ktorí sa očkovania zúčastnili.
Iniciatíva Za slušné Slovensko vo februári 2021 zorganizovala online spomienkové zhromaždenie pri príležitosti tretieho výročia zavraždenia Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.
Marec
Marec sa spájal aj s dobrými správami. Naša lyžiarka Petra Vlhová dosiahla najväčší úspech v histórii slovenského zjazdového lyžovania, keď sa stala víťazkou Svetového pohára a získala veľký krištáľový glóbus.
Igor Matovič, predseda vlády Slovenskej republiky, podal demisiu, ktorú prijala prezidentka Zuzana Čaputová. Mandát preto stratili všetci členovia doterajšej vlády a zostavením novej vlády bol poverený Eduard Heger.
Ďalšie udalosti nájdete na nasledujúcej strane.
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.