Čokoládová masáž je perlou medzi exkluzívnymi masážami a skrášľujúcimi procedúrami
Čokoládová masáž je perlou medzi exkluzívnymi masážami a skrášľujúcimi procedúrami. Je výborná na vyhladenie a skrášlenie pokožky, na celulitídu získanie dobrej nálady, odplavenie toxických látok či uvoľnenie stuhnutých svalov.
„Už pred 2000 rokmi sa vedelo, že dodáva telu pocit dobrej nálady a výrazne omladzuje pokožku. Ide o pôsobenie kakaa obsiahnutého v čokoláde, ktorá zabraňuje prenikaniu voľných radikálov. Je harmonizujúca a jemne stimulujúca,“ vysvetľuje Eliška Takacsová.
“Theobromin obsiahnutý v kakau pôsobí podobne ako kofeín, avšak nie tak intenzívne. Má vplyv na cievne zakončenie v koži a aktivuje látkovú výmenu. Čokoláda dokáže stimulovať v mozgu tvorbu dopamínu a uvoľňovať endorfíny a serotonin, zdroj šťastia.
Vďaka čokoládovej masáži a zábalu vstrebáva telo cez pokožku vitamíny, aminokyseliny, minerály, aktívne ingrediencie, ako napr. Methylxantín, Polyfenoly, Flavonoidy – ponúkajú množstvo významných kozmetických vlastností. Wellness čokoterapia prináša príjemný relax, uvoľňuje vodu v podkožnom väzive, podporuje odtok lymfy, zvláčňuje a hydratuje pokožku tela.“
DELIKÁTNY ZÁBAL
Procedúra začína exkluzívnym peelingom obsahujúcim čokoládu, kakaové vlákna a jadierka kivi.
„Poskytuje intenzívnu, príjemnú stimuláciu zmyslov, bunkovú obnovu, hydratuje a zjemňuje pokožku.
Pokračuje delikátnym zábalom s jemnou sladkou čokoládou. Počas aplikácie jej intenzívna vôňa stimuluje produkciu endorfínov – hormónov šťastia, čo znásobuje zážitok.
Kofeín a teobromín zoštíhľuje a tonizuje, polyfenol a flavonoid podporuje antioxidačný a vazoprotektívny efekt. Celá procedúra končí relaxačnou masážou s kakaovým telovým maslom.“
Po čokoládovej masáži sa človek cíti sviežo a uvoľnene. Čokoláda zaistí skvelý vzhľad, pokožka bude svieža a krásna, svaly uvoľnené a oddýchnuté.
(ľš)
Foto: shutterstock
Odporúčané články
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Vianočná kapustnica patrí k neodmysliteľným pokrmom štedrovečerného stola a v mnohých domácnostiach sa dedí z generácie na generáciu. Spojenie kyslej kapusty, údeného mäsa, húb a korenín vytvára výraznú chuť, ktorá je typická pre slovenské Vianoce. Prinášame osvedčený recept v novinovom spracovaní, ktorý počíta s klasickými surovinami aj tradičným postupom prípravy. Polievka chutí najlepšie po odstátí a je vhodná na prípravu aj deň vopred.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.