Diviaka už videli aj na pumpe
Premnožené diviaky strácajú plachosť. Videli ich na Sídlisku Ťahanovce i neďaleko hypermarketu Tesco, v nedeľu zbadala statného štetináča na čerpacej stanici OMV pod Furčou Košičanka Anna Péliová.
„Neviem, odkiaľ sa tam vzal, zrazu vyliezol z krovia a potom utekal poza pumpu ktovie kam,“ podelila sa o nevšedný zážitok. Starostu sídliska Dargovských hrdinov Jozefa Andrejčáka správa prekvapila: „Na rozdiel od susedných Ťahanoviec nám zatiaľ nikto výskyt diviakov nenahlásil.“ Prítomnosť divých svíň ale neberie na ľahkú váhu. „Zistím, ktoré poľovné združenie má na starosti našu oblasť a skúsim sa s nimi poradiť o ďalšom postupe,“ dodal Andrejčák.
Boris Macko
Foto: archív kd
Odporúčané články
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.