Diviaka už videli aj na pumpe
Premnožené diviaky strácajú plachosť. Videli ich na Sídlisku Ťahanovce i neďaleko hypermarketu Tesco, v nedeľu zbadala statného štetináča na čerpacej stanici OMV pod Furčou Košičanka Anna Péliová.
„Neviem, odkiaľ sa tam vzal, zrazu vyliezol z krovia a potom utekal poza pumpu ktovie kam,“ podelila sa o nevšedný zážitok. Starostu sídliska Dargovských hrdinov Jozefa Andrejčáka správa prekvapila: „Na rozdiel od susedných Ťahanoviec nám zatiaľ nikto výskyt diviakov nenahlásil.“ Prítomnosť divých svíň ale neberie na ľahkú váhu. „Zistím, ktoré poľovné združenie má na starosti našu oblasť a skúsim sa s nimi poradiť o ďalšom postupe,“ dodal Andrejčák.
Boris Macko
Foto: archív kd
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.