Do Košíc sa vracajú elektrické motorky – v dvojnásobnom počte
Od štvrtku (30. 4) sa vracajú na košické cesty zdieľané elektrické motorky od spoločnosti Antik. Po verejnom bicykli, ktorý je v prevádzke už od začiatku apríla tak pribudne dopravný prostriedok – verejný skúter aj pre väčšie vzdialenosti a kopcovitý terén, ktorý je typický najmä pre sídliská v meste.
Počet vozidiel stúpne z 30 na 60. Zlacnenie používania bude výrazné, a to či už strojnásobením počtu nabíjacích staníc, alebo znížením poplatku za ukončenie jazdy v najužšom centre mesta na jedno euro a na sídliskách na dve eurá. Ukončenie v nabíjacom bode je bezplatné. Antik pripravuje na toto leto aj požičiavanie elektrických bicyklov.

Nabíjacie stanice pre viac ako sto motoriek
„Zimu sme využili najmä pre výstavbu nabíjacích staníc, ktorých máme dnes už 34, spolu pre viac ako 100 motoriek. Vďaka tomu už väčšinu jázd po meste možno skončiť bezplatne – a to blízko domova či práce,“ vysvetľuje Matúš Digo, manažér zdieľaných služieb ANTIK Telecom.
Dodáva, že väčší počet skútrov znamená, že si voľný nájdete podstatne bližšie miestu, kde sa práve nachádzate.
[ad][/ad]Nabíjacie stanice sú využiteľné aj pre obľúbené e-bicykle, kolobežky a menšie štvorkolesové vozidlá.
Službu začal Antik testovať na jeseň 2019 s tridsiatimi motorkami s max. rýchlosťou 45km/h a 11 nabíjacími stanicami. Dnes 34 nabíjačiek poskytuje základné pokrytie všetkých väčších sídlisk v meste, pričom do konca sezóny pribudnú ďalšie desiatky nabíjačiek.
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.