Do Košíc sa vracajú elektrické motorky – v dvojnásobnom počte
Od štvrtku (30. 4) sa vracajú na košické cesty zdieľané elektrické motorky od spoločnosti Antik. Po verejnom bicykli, ktorý je v prevádzke už od začiatku apríla tak pribudne dopravný prostriedok – verejný skúter aj pre väčšie vzdialenosti a kopcovitý terén, ktorý je typický najmä pre sídliská v meste.
Počet vozidiel stúpne z 30 na 60. Zlacnenie používania bude výrazné, a to či už strojnásobením počtu nabíjacích staníc, alebo znížením poplatku za ukončenie jazdy v najužšom centre mesta na jedno euro a na sídliskách na dve eurá. Ukončenie v nabíjacom bode je bezplatné. Antik pripravuje na toto leto aj požičiavanie elektrických bicyklov.

Nabíjacie stanice pre viac ako sto motoriek
„Zimu sme využili najmä pre výstavbu nabíjacích staníc, ktorých máme dnes už 34, spolu pre viac ako 100 motoriek. Vďaka tomu už väčšinu jázd po meste možno skončiť bezplatne – a to blízko domova či práce,“ vysvetľuje Matúš Digo, manažér zdieľaných služieb ANTIK Telecom.
Dodáva, že väčší počet skútrov znamená, že si voľný nájdete podstatne bližšie miestu, kde sa práve nachádzate.
[ad][/ad]Nabíjacie stanice sú využiteľné aj pre obľúbené e-bicykle, kolobežky a menšie štvorkolesové vozidlá.
Službu začal Antik testovať na jeseň 2019 s tridsiatimi motorkami s max. rýchlosťou 45km/h a 11 nabíjacími stanicami. Dnes 34 nabíjačiek poskytuje základné pokrytie všetkých väčších sídlisk v meste, pričom do konca sezóny pribudnú ďalšie desiatky nabíjačiek.
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.


