Do Košíc sa vracajú elektrické motorky – v dvojnásobnom počte
Od štvrtku (30. 4) sa vracajú na košické cesty zdieľané elektrické motorky od spoločnosti Antik. Po verejnom bicykli, ktorý je v prevádzke už od začiatku apríla tak pribudne dopravný prostriedok – verejný skúter aj pre väčšie vzdialenosti a kopcovitý terén, ktorý je typický najmä pre sídliská v meste.
Počet vozidiel stúpne z 30 na 60. Zlacnenie používania bude výrazné, a to či už strojnásobením počtu nabíjacích staníc, alebo znížením poplatku za ukončenie jazdy v najužšom centre mesta na jedno euro a na sídliskách na dve eurá. Ukončenie v nabíjacom bode je bezplatné. Antik pripravuje na toto leto aj požičiavanie elektrických bicyklov.
Nabíjacie stanice pre viac ako sto motoriek
„Zimu sme využili najmä pre výstavbu nabíjacích staníc, ktorých máme dnes už 34, spolu pre viac ako 100 motoriek. Vďaka tomu už väčšinu jázd po meste možno skončiť bezplatne – a to blízko domova či práce,“ vysvetľuje Matúš Digo, manažér zdieľaných služieb ANTIK Telecom.
Dodáva, že väčší počet skútrov znamená, že si voľný nájdete podstatne bližšie miestu, kde sa práve nachádzate.
[ad][/ad]Nabíjacie stanice sú využiteľné aj pre obľúbené e-bicykle, kolobežky a menšie štvorkolesové vozidlá.
Službu začal Antik testovať na jeseň 2019 s tridsiatimi motorkami s max. rýchlosťou 45km/h a 11 nabíjacími stanicami. Dnes 34 nabíjačiek poskytuje základné pokrytie všetkých väčších sídlisk v meste, pričom do konca sezóny pribudnú ďalšie desiatky nabíjačiek.
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.