Dostali sme darček od detí zo ZŠ Krosnianska 2
Nie je darček ako darček. K našim 2. narodeninám, ktoré oslávime zajtra večer v Tabačke, nám zablahoželali deti zo 4. C Základnej školy Krosnianska 2 s pani učiteľkou Máriou Ivaneckou. Do redakcie nám doručili vlastnoručne vyrobené noviny KOŠICE:DNES. Ich originálne kresby a želania nás rozosmievajú i dojímajú svojím humorom, nepoškvrnenou úprimnosťou, čistou, priamočiarou detskou logikou. Stačí si ich prečítať. Milé deti, ĎAKUJEME! A veríme, že aj niektoré z vás sa raz stanú novinármi. Máte na to!





















(KD)
Odporúčané články
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.