FOTOGLOSA: Čakanie na Mikuláša
Všetky deti, ale povedzme si pravdu, aj dospelí včera netrpezlivo očakávali príchod Mikuláša. Čistili sa čižmičky a ráno bola radosť preveliká, ak za oknom čakal balíček so sladkosťami.
Na Komenského ulici však čakal darček asi pre Mikuláša. Možno jediný v našom meste. Aby mu nebola zima, neznámy čakateľ mu nechal na plote fľaštičku. A nebola prázdna. Jeden glg tam ešte zostal. Nevedno, či sa Mikuláš posilnil a nechal zvyšok pre pocestných, alebo už nevládal a radšej sa odpotácal na Severný pól.
[ad][/ad](JV)
Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.