Fotoglosa: Hodinám na Staničnom námestí „preskakuje“
Koniec leta zabolí väčšinu ľudí, poniektorí by si priali, aby dlhé letné večery ostali navždy. Podobne to možno cítia aj digitálne hodiny na Staničnom námestí.
Hodiny „z času na čas“ svojvoľne menia zimný čas na letný, jednoducho im to „preskakuje“.
Spoločnosť ISPA, ktorá hodiny prevádzkuje, problém eviduje. Príčin môže byť podľa nich viacero. „Stalo sa nám to už asi dvakrát, no čas sme stále prehodili späť. Problém môže byť v príjme signálu zo satelitu,“ uviedol regionálny riaditeľ ISPA Milan Horák.
Pripúšťa, že dôvodom môže byť aj letná výmena LED časti hodín. „Dúfame, že hodiny po našich opravách už budú fungovať správne,“ uzavrel Horák.
Trucujúcim hodinám prajeme skoré uzdravenie z jesennej depresie a aby sa čo najskôr zmierili s príchodom zimného času.
[ad][/ad]Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.