FOTOGLOSA – Jar je tu, zaveste lyže…
…na klinec? Nie, bolo by ich škoda. Ako vidno na fotografii, výborne sa hodia na označenie nebezpečnej diery, ktorá už pár týždňov strašila na Americkej triede na Sídlisku Ťahanovce. Niekto na zívajúcu jamu položil najprv paletu, potom sa odkiaľsi objavila pneumatika.
[ad][/ad]Nuž a napokon pribudli lyže. Čo na to kompetentní? Nič! Keď už toto nikto nevidí a nerieši, nemôžeme sa čudovať, že nik nevidí napríklad diery na cestách. Čo tak nad každú z nich postaviť lyže? Ale to by sme potom mohli zavesiť na klinec – autá 🙂

Na problém sme upozornili kompetentných. Naša aktivita však mala hneď na druhý deň odozvu. Starosta vyslal človeka z úradu preveriť situáciu, ktorý zistil, že je to odkrytý kanál. Ihneď išli kúpiť kryt, aby nedošlo k nejakému nešťastiu. Kým však prišli z nákupu, diera bola zakrytá. „Nevieme, kto to bol, lebo nám to neoznámil. Aj tak sme mu povďační. Náš poklop sme odložili a operatívne ho použijeme ak bude treba,” uviedol zástupca starostu Emil Petrvalský. Bolo by super, ak by aj diery na cestách takto rýchlo a možno aj záhadne zmizli…

Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.

