Fotoglosa: Mrázik po košicky
Košice zastihla prudká zmena počasia. Všetci dookola drkoceme zubami a babušíme sa do teplých kabátov a šálov, no istému horkokrvnému mladíkovi to evidentne vonkoncom neprekáža. Takto sa totiž prechádzal po meste a okoloidúci iba vyvaľovali oči. Jednej pani to nešlo do hlavy a tak mu položila logickú otázku – ukradli vám oblečenie? Chlapec s úsmevom na perách odpovedal: „Ale kdeže, iba otužujem!“ Spomeňte si na Nastenku z legendárnej rozprávky. Aj ona bola voči Mrázikovi vľúdna. No hoci je otužovanie zdravé, človeku skôr napadne odpoveď nešikovnej, hlúpej a škaredej Marfuše: „Čo ti šije, ty hlupák starý (vlastne mladý)?“
[ad][/ad]
Odporúčané články
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.