Fotoglosa: Obchodné centrum pri centre
Konvalinková, Stokrásková, Zvončeková. Možno málokto z Košičanov o týchto uliciach vie. Ale teraz by sa mohli dostať do povedomia. Nedávno tam otvorili nové obchodné centrum. Konvalinky či iné jarné kvietky tam asi nekúpite, ale zopár tehál dostanete aj zadarmo. O odvoz sa prevádzkovatelia tiež postarali. K dispozícii je nákupný vozík. Príďte, lebo, ako sa hovorí, kto skôr príde, ten skôr melie… Len pozor, aby ste si do košíčka nepribalili aj nejakých hlodavcov či parazitov…
(JV)
foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.


