Fotoglosa: Po použití vrátiť!
V Košiciach sa objavil nový fenomén. Okrem bytov, ktoré sa prenajímajú bežne, si môžete v zelovoci na Komenského ulici prenajať čerešne, žltý melón, marhule, jahody, ale aj karfiol. Otázkou je, či takúto zeleninu a ovocie budete môcť aj zjesť, alebo ju musíte v poriadku a v pôvodnom stave vrátiť. Ak sa tento trend prenajímania rozšíri aj do iných oblastí služieb, možno sa už čoskoro dočkáme vyprážaného rezňa, bryndzových halušiek alebo kaviáru tiež na prenájom. Susedia budú nad vaším prestretým stolom slintať a vy si v zadnej izbe potichúčky skonzumujete svoj chlieb s masťou. Veď nie peniaze, ale závisť vládne svetu…
[ad][/ad](JV)
foto: iva
Odporúčané články
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?