Fotoglosa: Podaj pomocnú ruku
Ľudia sa v živote dostávajú do rôznych situácií. Niektoré sa prekonávajú ľahšie, v tých náročnejších však človek potrebuje pomocnú ruku. Všetko záleží aj na individuálnych predispozíciách jednotlivca, čo dokáže vydržať. V tomto prípade najskôr zaúradovalo letné slnko, ktoré dáva v posledných dňoch zabrať aj tým najsilnejším jedincom. V kombinácii s povzbudzujúcimi látkami môže dopadnúť výsledok aj takto. Možno osoba odpočívajúca na lavičke na Dominikánskom námestí potrebovala len pomoc. Tak ako sa spieva v jednej slovenskej pesničke – podaj mi ruku, chcem mať kontakt so životom…
[ad][/ad]Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.