Google prináša slovenským školám návod, ako začať s výučbou na diaľku
Špeciálnu stránku určenú slovenským vzdelávacím inštitúciám, na ktorú bude v nasledujúcich dvoch dňoch mimoriadne odkazovať aj zo svojej domovskej stránky spustil v piatok Google. Poskytuje na nej informácie, ako prostredníctvom súboru bezplatných nástrojov pre vzdelávanie začať vyučovať a komunikovať so žiakmi a študentmi na diaľku.
Spoločnosť sa tým snaží uľahčiť situáciu predovšetkým tým školám, ktoré aktuálne žiadny takýto online systém nemajú. Bezplatná služba G Suite pre vzdelávanie obsahuje súbor 11-tich nástrojov vrátane učebne Google.
Táto služba je vhodná pre základné, stredné aj vysoké školy. Na jej používanie stačí počítač či smartfón s pripojením na internet. Školy musia len preukázať, že majú neziskový štatút a sú uznané štátom.
[article slug=”ziaci-studenti-prazdniny-nemaju-ucia-sa-na-diaku”][/article]Úlohy, kontrola i známkovanie
Nástroje dostupné v rámci služby G Suite pre vzdelávanie umožňujú zadávať žiakom a študentom úlohy vrátane ich kontroly a známkovania. Umožňujú tiež spoluprácu na tabuľkách a prezentáciách, ale aj komunikáciu so žiakmi a študentmi prostredníctvom videokonferenčných hovorov, chatu alebo e-mailu.
„Aby sme slovenským školám pomohli a umožnili im nasadiť našu bezplatnú sadu pre vzdialenú výučbu čo najrýchlejšie, spustili sme pre Slovensko špeciálnu stránku so všetkými dôležitými odkazmi a najčastejšími otázkami. Je na nej k dispozícii aj séria videí, ktoré vysvetľujú, ako školu zaregistrovať a začať tieto nástroje používať,“ zdôraznil Rasťo Kulich, riaditeľ slovenskej pobočky Googlu.
Všetky potrebné informácie tak školy nájdu v slovenčine na stránke growwithgoogle/preskoly.sk
(TASR)
[ad][/ad]Odporúčané články
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.

