Hasiči kŕmili psa na balkóne na treťom poschodí
Nie celkom tradičnú pomoc majú za sebou košickí hasiči, ktorí pomáhali vyhladovanému a smädnému psovi počas pondelkovej horúčavy na balkóne jedného z košických bytov.
“Volali nám susedia, že na balkóne bytu na Viedenskej ulici skuvíňa pes. Majitelia zrejme niekam odišli a rotvajlera nechali zatvoreného,” povedal nám hasičský operačný dôstojník.
Chlapi nelenili a s pomocou rebríka vyniesli psovi žrádlo a vodu na pitie priamo na balkón na treťom poschodí. Ako sme sa dozvedeli, vec už nahlásili aj policajtom, ktorí sa zatiaľ bezvýsledne snažia nájsť a kontaktovať bezcitných majiteľov opusteného zvieraťa.
Ilustračné foto: Shutterstock
Odporúčané články

Granadír patrí medzi ikonické jedlá domácej kuchyne, ktoré vynikajú jednoduchosťou, chuťou aj nostalgiou. Zemiaky, cestoviny a dobre opečená cibuľka vytvárajú dokonalú kombináciu, ktorá nasýti a poteší. Pripravuje sa z bežných surovín a zvládne ho aj kuchár-začiatočník.

Chrumkavé na povrchu, voňavé a mäkké vo vnútri – zemiakové placky, známe aj ako harule, patria medzi tradičné jedlá slovenskej kuchyne, ktoré nikdy nesklamú. Pripravte si ich jednoducho doma podľa overeného receptu, ktorý zvládnete aj bez kulinárskeho majstrovstva.

Veľkonočné sviatky na Slovensku sú späté s tradíciami a bohatým pohostením, od klobás a šunky po koláče a veľkonočnú hrudku. Aby ste si mohli užiť tieto dobroty bez obáv z priberania, prinášame tri praktické rady, ktoré vám pomôžu udržať rovnováhu a zdravý prístup k jedlu počas sviatkov.