J.K. Rowlingová oznámila vydanie štyroch nových e-kníh zo sveta Harryho Pottera
Britská spisovateľka J. K. Rowlingová – autorka románov o Harrym Potterovi – oznámila, že do konca roka budú vydané štyri nové e-knihy zo sveta tohto známeho čarodejníka. Informovala o tom vo štvrtok spravodajská stanica Sky News.
Nové príbehy by mali byť adaptáciou audiokníh o dejinách a folklóre, ktoré známu autorku inšpirovali k napísaniu diel. Audioknihy boli súčasťou výstavy, ktorú pod názvom Harry Potter – Dejiny mágie organizovala Britská knižnica.
Podľa Sky News by nemalo ísť o plnohodnotné romány, ale štyri krátke príbehy zamerané na lekcie čarodejníctva, ktoré majú čitateľom umožniť lepšie pochopenie folklóru a mágie v románoch o Harrym Potterovi.
[ad][/ad]Internetová stránka Pottermore.com – na ktorej Rowlingová informuje okrem iného aj o svojich nových projektoch -, na margo nových kníh uvádza, že čitateľom „umožnia absorbovať zaujímavé postavy a kuriózne udalosti skutočných dejín mágie v kompaktnejšej podobe.“ Súčasťou kníh budú tiež poznámky, rukopisy a náčrty, ktoré boli predstavené na výstave v Britskej knižnici.

Prvá dvojica príbehov by mala byť vydaná do konca júna pod názvom Harry Potter: Prehľad kúziel a obrana proti čiernej mágii a Harry Potter: Prehľad elixírov a herbológia.
Ďalšie dve knihy, Harry Potter: Prehľad veštenia a astronómia a Harry Potter: Prehľad starostlivosti o zázračné tvory, by mali byť publikované ešte do konca tohto roka. Knihy by mali byť podľa stránky Pottermore.com v prvom vydaní dostupné v angličtine, francúzštine, taliančine a nemčine.
Odporúčané články
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.

