Jarné krásky už vystrčili svoje hlávky
Jar prišla ticho, bez veľkých výkyvov počasia a v plnej kráse. Pre niekoho je najkrajším ročným obdobím. Záplavu kvetov môžeme obdivovať na každom kroku. Voňajúce záhony lákajú včielky a rozkvitnutá alej na Južnej triede je ako z rozprávky. Kto neverí, nech sa prejde. Určite to stojí za to.
[ad][/ad] [ad2][/ad2]foto: Veronika Janušková
[ad3][/ad3]Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.