Je to oficiálne! Zaklínač sa bude točiť aj na Slovensku
Seriálovou udalosťou roku 2019 sa stal Zaklínač z produkcie spoločnosti Netflix. Dlho sa špekulovalo o tom, že druhá séria by sa mala nakrúcať aj u nás na Slovensku. Teraz to je konečne oficiálne. Svet elfov, kúziel, trpaslíkov či čarodejníc, no i lásky sa bude odohrávať aj v našej krajine…
The Witcher (Zaklínač) je americký fantasy dramatický seriál založený na rovnomennej knižnej sérii od poľského spisovateľa Andrzeja Sapkowského. Svet ho však pozná aj vďaka úspešnej hernej sérii štúdia CD Projekt Red.
Filmoví kritici mali od prvej série veľké očakávania. Seriálové spracovanie príbehu o Geraltovi z Rivie v podobe herca Henryho Cavilla určite nie je nadčasové dielo, ktoré by urobilo dieru do sveta, ale svet kúziel miluje takmer každý. Našlo si teda množstvo fanúšikov a stal sa jedným z najsledovanejších seriálov minulého roka.
Už nielen Maďarsko
Milovníci tohto seriálu mohli len tíško závidieť našim maďarským susedom, kde sa nakrúcalo viacero častí prvej série. Tentoraz sme sa dočkali aj my.
„Je to oficiálne! Nakrúcanie druhej série seriálu Witcher sa začne 3. augusta, tento dátum potvrdila slávna produkčná databáza produkcie Production Wee. Bude sa nakrúcať v londýnskych Arborfield Studios, na ostrove Skye, na Slovensku a v Českej republike. Výroba série sa tak vyhne Maďarsku, v ktorom sa točila väčšina prvej série,“ píše sa na facebookovej stránke Netflixu pre všetkých slovenských a českých fanúšikov tejto známej streamovacej spoločnosti.
Tomu, že si autori seriálu vybrali práve strednú Európu, sa v podstate ani niet čo čudovať. V knihách ako i v hre je cítiť slovanský historický nádych. Kde konkrétne a aké scény sa budú nakrúcať, ešte nie je jasné.
[ad][/ad]Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.