Keď zelená je červená: Zelená svieti, aj keď je parkovisko obsadené
Ako farboslepí si dnes pripadali vodiči, ktorí chceli zaparkovať na záchytnom parkovisku na Strojárenskej ulici pred budovou Bocatiovej knižnice.
Na svetelnom zariadení pri vchodovej rampe totiž svietilo zelené svetlo, takže záver bol pre šoférov jasný – je kde zaparkovať. A tak zamierili k rampe. „Po stlačení tlačidla na výdaj parkovacieho lístka automat nereagoval a rampa sa nedvihla. Viackrát som pokus zopakoval, stále nič. Až potom som si uvedomil, že na displeji sa rozsvietil nápis – parkovisko je obsadené. Samozrejme, že za mnou už bolo ďalšie auto, takže bol problém vycúvať a vznikol zbytočný chaos,“ opísal nám svoj zážitok jeden z vodičov, ktorý chcel na záchytnom parkovisku odstaviť svoje auto.
Takže, milí vodiči, nemusíte k očnému lekárovi, zrak máte v poriadku. Len semafor zblbol…
Na problém sme hneď upozornili firmu EEI, ktorá spomínané parkovisko spravuje. Ich reakciu našim čitateľom prinesieme hneď, ako ju dostaneme.
foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Pred Nežnou revolúciou sme na väčšinu tovarov a služieb robili dlhšie, dožívali sme sa menej rokov a výrazný rozdiel je aj v ponuke, z ktorej si môžeme vyberať. Napriek tomu prežíva mýtus, že dnes sa žije horšie než v roku 1989.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.


