Keď zelená je červená: Zelená svieti, aj keď je parkovisko obsadené
Ako farboslepí si dnes pripadali vodiči, ktorí chceli zaparkovať na záchytnom parkovisku na Strojárenskej ulici pred budovou Bocatiovej knižnice.
Na svetelnom zariadení pri vchodovej rampe totiž svietilo zelené svetlo, takže záver bol pre šoférov jasný – je kde zaparkovať. A tak zamierili k rampe. „Po stlačení tlačidla na výdaj parkovacieho lístka automat nereagoval a rampa sa nedvihla. Viackrát som pokus zopakoval, stále nič. Až potom som si uvedomil, že na displeji sa rozsvietil nápis – parkovisko je obsadené. Samozrejme, že za mnou už bolo ďalšie auto, takže bol problém vycúvať a vznikol zbytočný chaos,“ opísal nám svoj zážitok jeden z vodičov, ktorý chcel na záchytnom parkovisku odstaviť svoje auto.
Takže, milí vodiči, nemusíte k očnému lekárovi, zrak máte v poriadku. Len semafor zblbol…
Na problém sme hneď upozornili firmu EEI, ktorá spomínané parkovisko spravuje. Ich reakciu našim čitateľom prinesieme hneď, ako ju dostaneme.
foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.