Korčuľovanie sa v kostole, či iné vianočné tradície, TAKTO sa oslavujú Vianoce vo svete
Na Slovensku máme množstvo tradícií, ktoré si spájame s vianočnými sviatkami. Tie sa však líšia od spôsobov, akými sviatky oslavujú v zahraničí. Viete si predstaviť, že by ste na Vianoce jedli fasfood alebo grilovali? V týchto krajinách je to bežné.
Fastfood namiesto štedrej večere
V Japonsku nie je ničím neobvyklým navštíviť na Vianoce KFC. Tento zvyk vznikol z množstva dôvodov, ako napríklad tých, že Japonci majú malé rúry na pečenie, veria reklamám, že vyprážané kuracie mäso je tradičným pokrmom v Amerike a zároveň Vianoce u nich nie sú sviatkom. Oslavovať ich začali len v posledných dekádach a inšpirovali sa najmä americkou kultúrou.

Korčuľovanie sa v kostole
V Caracase, hlavnom meste Venezuely, je tradíciou počas týždňa pred Vianocami každý deň navštíviť kostol. Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by na tieto omše nechodili ľudia na kolieskových korčuliach. Z tohto dôvodu je dokonca zavretých niekoľko hlavných ciest, aby mohli návštevníci bezpečne doraziť do kostola.

Zapálenie sviečky
V Írsku si vianočné sviatky spájajú so zapaľovaním sviečky. Vysokú červenú sviečku umiestnia na noc do okna s výhľadom pred dom. Sviečka symbolizuje privítanie tepla a prístrešia sviatočnej sezóny. Tradičné vianočné jedlá v Írsku zahŕňajú domácu pečenú hus, zeleninu, brusnice a zemiaky.

Ďalšie, pre nás netradičné, zvyky nájdete na druhej strane.
Odporúčané články
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Veľa ľudí je presvedčených, že atramentové tlačiarne sú oveľa vhodnejšie na príležitostnú tlač, pretože sú lacnejšie. Pravdou však je, že ak tlačíte predovšetkým textové dokumenty, nie je problém nájsť v súčasnosti kvalitné, ale hlavne lacné laserové modely. Že neviete, ktoré laserové tlačiarne stoja za to? To je v poriadku. V nasledujúcich riadkoch vám dáme niekoľko tipov.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.