Korčuľovanie sa v kostole, či iné vianočné tradície, TAKTO sa oslavujú Vianoce vo svete

Na Slovensku máme množstvo tradícií, ktoré si spájame s vianočnými sviatkami. Tie sa však líšia od spôsobov, akými sviatky oslavujú v zahraničí. Viete si predstaviť, že by ste na Vianoce jedli fasfood alebo grilovali? V týchto krajinách je to bežné.
Fastfood namiesto štedrej večere
V Japonsku nie je ničím neobvyklým navštíviť na Vianoce KFC. Tento zvyk vznikol z množstva dôvodov, ako napríklad tých, že Japonci majú malé rúry na pečenie, veria reklamám, že vyprážané kuracie mäso je tradičným pokrmom v Amerike a zároveň Vianoce u nich nie sú sviatkom. Oslavovať ich začali len v posledných dekádach a inšpirovali sa najmä americkou kultúrou.

Korčuľovanie sa v kostole
V Caracase, hlavnom meste Venezuely, je tradíciou počas týždňa pred Vianocami každý deň navštíviť kostol. Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by na tieto omše nechodili ľudia na kolieskových korčuliach. Z tohto dôvodu je dokonca zavretých niekoľko hlavných ciest, aby mohli návštevníci bezpečne doraziť do kostola.

Zapálenie sviečky
V Írsku si vianočné sviatky spájajú so zapaľovaním sviečky. Vysokú červenú sviečku umiestnia na noc do okna s výhľadom pred dom. Sviečka symbolizuje privítanie tepla a prístrešia sviatočnej sezóny. Tradičné vianočné jedlá v Írsku zahŕňajú domácu pečenú hus, zeleninu, brusnice a zemiaky.

Ďalšie, pre nás netradičné, zvyky nájdete na druhej strane.
Odporúčané články

Čím viac času trávime na sociálnych sieťach, tým častejšie prežívame úzkosť, keď ich nemáme k dispozícii. Skúsenosť s týmto pocitom má viac ako polovica populácie Slovenska. Úzkosť bez prístupu na sociálne siete častejšie pociťujú najmä tí, ktorí sa zvyknú porovnávať s inými používateľmi na základe obsahu, ktorý sledujú.

Strata alebo krádež dokladov na dovolenke môže byť stresujúcou skúsenosťou, najmä vo veľkých európskych metropolách ako Taliansko či Španielsko.

Tradičná chuť slovenských šúľancov v slanej verzii s krémovou smotanovou omáčkou a výrazným údeným syrom vás prenesie priamo do kuchyne našich starých mám. Jednoduché zemiakové cesto, jemné prísady a výrazná syrová omáčka robia z tohto jedla sýtu pochúťku, ktorá sa hodí na obed aj večeru. Vyskúšajte domácu klasiku v originálnom spracovaní.