Košice počas Európskeho týždňa športu 2016 zažiarili
Košice – Európske mesto športu 2016 sa stali 10. septembra tohto roka ofi ciálnym dejiskom otváracieho ceremoniálu Európskeho týždňa športu 2016. Do druhého ročníka tohto celoeurópskeho podujatia bolo zapojených 31 krajín. V celej Európe bolo zaregistrovaných vyše 14 000 podujatí s viac ako miliónom účastníkov.
„Košice naplno zažiarili ako pravé mesto športu, pretože počas Európskeho týždňa športu sme v našom meste zorganizovali 45 podujatí, čo je 30 percent všetkých 150 podujatí v rámci Slovenska, na ktorých sa podieľalo 78 miest a obcí. Ďakujem všetkým, ktorí tieto podujatia organizačne pripravili a ďakujem aj tým, ktorí sa ich aktívne zúčastnili. Osobitne ma teší, že vzácni hostia, ktorí naše mesto navštívili, boli veľmi milo prekvapení, ako boli košické podujatia zorganizované a príjemne ich prekvapilo aj nadšenie ľudí pre šport a krása nášho mesta,“ bilancuje primátor mesta Košice Richard Raši.
Foto: archív Mesta Košice
Odporúčané články
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Letné prázdniny sa končia a nový školský rok so sebou prináša nielen radosti, ale aj každodenné povinnosti. Ranné zhony, organizácia krúžkov, domáce úlohy, pracovné záväzky a starostlivosť o domácnosť sú opäť súčasťou dňa, pričom bremeno organizácie často nesú najmä ženy.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.