Košická La Donuteria prezradila 3 obľúbené príchute Košičanov
Metropola východu sa stala v roku 2019 sídlom jedinečnej prevádzky La Donuterie. Zaujíma vás celý príbeh vzniku tejto franšízovej prevádzky? Prečítajte si rozhovor s majiteľmi štýlovej cukrárne, na konci ktorého sa dozviete donutové novinky, na ktoré sa môžete tešiť už čoskoro!
Ako by ste váš podnik predstavili Košičanom?
,,V našom podniku sa pripravujú poctivé, vegánske a hlavne ručne vyrábané donuty každé ráno! Podnik je navrhnutý v pútavom “provence” štýle a to hlavne preto, aby sa tu zákazníci cítili príjemne. Prevádzku sme slávnostne otvorili 15. 7. 2019 bez výrazných komplikácií. Od prvého dňa sa tešila stúpajúcemu počtu zákazníkov, ktorí si donuty veľmi obľúbili.”
Mohlo by vás zaujímať: Súťaž krásy má svoju VICEMISS z Košíc!
Čo vás viedlo k myšlienke otvoriť si práve takýto podnik ?
,,K myšlienke otvoriť si vlastnú La Donuteriu sme sa dostali úplnou náhodou pri potulkách Bratislavou, kde sme natrafili na daný podnik. Ten, nás okrem širokej škály ponúkaných donutov zaujal aj dizajnom prevádzky a svojim konceptom vyladeným do posledného detailu. Boli sme v správny čas na správnom mieste. V tom čase sme žili v zahraničí, no plánovali sme sa vrátiť na Slovensko, konkrétne do Košíc. Tak vznikol nápad na otvorenie si prvej franšízovej prevádzky v rámci Slovenska, čím sa nám splnil sen mať vlastnú, peknú a štýlovú cukráreň.”

Prečo sú práve tie vaše donuty “NAJ”?
,,Našim cieľom je uspokojiť milovníkov sladkého. Základom je nadýchané cesto, ktoré je chuťovo neutrálne a vegánske. Na svoje si tu prídu milovníci čokoládových alebo ovocných donutov, plnených, ale aj neplnených. Nečakajte žiadne polotovary. Pripravujeme si vlastný karamel, glazúry a plnky. Ako sieť La Donuteria spĺňame ponuku príchutí na týždennej a mesačnej báze, ktorú si však obohacujeme o vlastné lokálne príchute. Mnoho z nich bolo dokonca zaradených do receptúry pre celú sieť La Donuterie.”
Pokračovanie nájdete na druhej strane.
Galéria
Odporúčané články
Fluktuácia zamestnancov na Slovensku dosahuje v súčasnosti rekordné hodnoty, pričom priemerná ročná miera odchodov sa pohybuje medzi 14 až 16 %, zatiaľ čo za zdravú sa považuje 5 až 7 %. Podľa Asociácie personálnych agentúr Slovenska (APAS) za týmto trendom stojí kombinácia rýchlejšieho životného tempa, vyšších očakávaní od práce a lepšej dostupnosti pracovných príležitostí.
Prinášame prehľad kontaktov a informácie o dostupnosti zariadení opatrovateľskej služby a zariadení pre seniorov, ktoré zriaďuje mesto, mestské časti a kraj. V prípade, ak senior potrebuje pomoc a čaká v poradovníku príliš dlho, existujú aj možnosti domácej opatrovateľskej služby či monitorovanie a signalizácia potreby pomoci.
Požiar zo začiatku novembra, ktorý v Mašličkove pripravil o život dve deti, opäť nastolil otázku riešenia nelegálnych osád. Za Luníkom IX ostalo ďalších 56 chatrčí a býva tam okolo 300 ľudí. O riešení situácie sme sa rozprávali so starostom MČ Luník IX, Marcelom Šaňom. V rozhovore približujeme projekt prestupného bývania.

