Košická zoo uvítala 150-tisíceho návštevníka
Zoologická záhrada Košice v piatok privítala stopäťdesiattisíceho návštevníka. Stala sa ním osemročná Košičanka Viktória Forraiová. Podľa informácií riaditeľa zoo Ericha Kočnera však návštevnosť v porovnaní s minulým rokom klesla približne o 5 percent. Dôvodom bola vtáčia chrípka a nepriaznivé počasie.
Návštevnosť sa prelomila až v mesiacoch máj, jún a júl, keď do areálu zoo prišlo takmer 113-tisíc návštevníkov.
Najlepší bol júl
Top mesiacom sa pre zoologickú záhradu stal júl, keď do nej zavítalo približne 45-tisíc ľudí. Takýto záujem zaznamenali len v roku 2013, keď otvorili DinoPark. Ako uviedol riaditeľ Erich Kočner, zoologická záhrada sa za posledných sedem rokov stala nadregionálnym vyhľadávaným turistickým cieľom. „Prichádzajú k nám ľudia nielen z Košíc a širokého okolia, ale aj zo Spiša či zahraniční turisti. Najzaujímavejšie sú pre nich tulene, ktoré máme ako jediní na Slovensku, ale aj tučniaky, medvede. To sú naše top trojky, “ prezradil.
Jazda s plyšovým prasiatkom
Jubilejnou návštevníčkou sa stala osemročná Viktória Forraiová, ktorá prišla do zoo so svojou staršou sestrou Natáliou a mamkou Jankou. Riaditeľ Kočner ich pri tejto príležitosti v mene celého tímu obdaroval taškou spomienkových predmetov, plyšovým prasiatkom a bonusovou jazdou safari autom. „Pre celú rodinu to bude zážitok na veľmi dlhé obdobie. Od sprievodcu sa dozvedia zaujímavosti, ktoré by sa pri bežnej prehliadke nedozvedeli,“ povedal.
Odmenené Košičanky prezradili, že do zoo chodia často a takúto jazdu džípom zažijú po prvýkrát v živote. „Máme z toho veľkú radosť a užijeme si to tu. Najviac sme zvedavé na mačkovité šelmy či dravé vtáky,“ prezradili redakcii KOŠICE:DNES.
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.