Košické osobnosti „pod 30“
Košice sú rodiskom mnohých známych osobností, ktoré mestu robia pozitívnu reklamu. Herci, speváci či športovci. Talenty tu vyrastajú ako huby po daždi. Viacerí z nich nemajú ešte ani 30 rokov a pozná ich takmer každý. Už ste o nich počuli?
Dominika Kavaschová (27) – herečka a rodená Košičanka je pre mnohých známa najmä z televíznych seriálov Chlapi neplačú, Dr. Ludsky či Panelák. V Košiciach vyštudovala herecké konzervatórium a vidieť ju môžete v rôznych predstaveniach Slovenského národného divadla. Úspešná Košičanka v r. 2013 získala aj cenu Dosky za Objav roka.
Anna Karolína Schmiedlová (21) je profesionálna tenistka, ktorá sa tomuto športu venuje už od siedmich rokov, kedy hrala za klub Mladosť Košice. Za Slovensko debutovala v roku 2012 a o rok na to sa dostala do TOP 100 rebríčka WTA (ženská tenisová asociácia).
Tomáš Jurčo (23) je profesionálnym hokejovým útočníkom, ktorý Slovensko reprezentoval na majstrovstvách sveta aj na olympijských hrách. Je odchovancom košického hokeja, ktorý sa úspešne presadil aj v zámorí.
Lukáš Adamec (29) – známy najmä ako spevák, ktorý sa do povedomia ľudí dostal víťazstvom v speváckej súťaži. Je členom kapely Siempre a rozpoznáte ho najmä podľa jeho chrapľavého hlasu. Nedávno sa stal aj víťazom zábavno-speváckej show – Tvoja tvár znie povedome.
Radek Deyl (26) je slovenský hokejový obranca, ktorý svojmu rodnému mestu v extraligovej súťaži pomohol vybojovať štyri majstrovské tituly. V slovenskej reprezentácii odohral zápasy v tíme do 20 rokov.
Radoslav Tóth (19) sa venuje streamingu čiže hrá PC hru a prenos z hry sprostredkúva ďalším hráčom. Mladý Košičan hrá counter strike za najlepší tím na celej československej scéne a dokonca už má aj svoju armádu fanúšikov. K streamovaniu ho priviedlo to, že rád zabáva ľudí.
Mária Dunajčanová
Foto: veja, sita, FB Dominika Kavaschová
Odporúčané články
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.