Košickí sprievodcovia oslávia v sobotu svoj deň
Už 31 rokov je 21. február oslavou sprievodcov. Košice sa po trinástykrát zapoja do Svetového dňa sprievodcov zorganizovaním 12 prehliadok v dvoch časoch.
V sobotu pozýva organizácia Visit Košice všetkých, ktorých fascinuje naše krásne mesto, na tematicky rôznorodé prehliadky, a to dokonca v 3 rôznych jazykoch – v slovenčine, madarčine a angličtine. Pre veľký záujem sa budú prehliadky v trvaní 1 – 1,5 hodiny konať v dvoch časoch: o 10. a 13. hodine. Príďte pred Návštevnícke centrum na Hlavnej 59, kde budú čakať sprievodcovia. Počet osôb na jednu prehliadku bude obmedzený na 50. Všetky prehliadky sú zadarmo.
Čo a kedy môžete vidieť?
Prehliadky o 10.00 hodine: - Pútnik a relikvie svätých v Košiciach - Paláce na Hlavnej ulici - Židovské Košice - Po stopách Máraiho - Najkrajšie skvosty Košíc
Prehliadky o 13.00 hodine: - Židovské Košice - Po stopách Máraiho - Po stopách Rákocziho - Najkrajšie skvosty Košíc
(JV)
Foto: tasr
Odporúčané články
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.