Letné vlasové inšpirácie
Vy si síce počas letnej dovolenky skvelo oddýchnete, ale vaše vlasy kvôli slnku a kúpaniu budú trpieť ešte niekoľko týždňov po nej. Morská, ale aj chlórovaná voda v bazéne oslabuje vlasy, a je na vás, aby sme sa naučili tomu predchádzať a aby vaša kaderníčka po zvážení všetkých možností nápravy nemusela urobiť rázny krok nožnicami.
Či už sa tohto roku chystáte na dovolenku alebo nie, mali by ste sa začať venovať svojej korune krásy. Ideálne sú vlasové masky, ktoré dodajú potrebné živiny. „Je veľmi dôležité vybrať si tú svoju značku vlasovej kozmetiky. Každá kaderníčka svojej klientke určite odporučí, čo by mala používať. Podstatné však je, aby ste balzam, šampón i masku používali z jednej značky,“ povedala Monika Šimonová, kaderníčka na Garbiarskej 4.
Ženy (ale aj muži) chcú mať svoje vlasy krásne, či v zime, alebo v lete. V lete je však starostlivosť náročnejšia. Hlavne, ak sa vyberiete k moru. „V prípade, že si vlasy farbíte, urobte tak dva týždne pred odchodom. V prímorskom stredisku používajte pokrývku hlavy, aby slnko farbu nevyťahalo. Hoci sa neodporúča každodenné umývanie vlasov, pre soľ či chlór z bazéna je potrebné ich umyť každý deň. Vlasy nesušte na priamom slnku, pretože aj to im ubližuje. Radšej si chvíľu poseďte v tieni. Po dovolenke si nechajte opäť vlasy ošetriť u svojej kaderníčky.“
MÓDNY HIT
Cesty módnych trendov sú kľukaté a nevyspytateľné. Momentálne vládne vlasom sivá. Ťažko povedať, či je tento nápad iba výplodom frustrácie starších žien. Takto sa však dávajú zafarbiť aj mladé dievčatá.
„Takúto procedúru vôbec neodporúčam na dlhé vlasy, pretože procedúra je pomerne náročná (aj časovo trvá takáto zmena 4 – 6 hodín). Z vlasov sa odstraňuje pigment a potom sa napúšťa sivou farbou. Okrem iného tento proces dosť silno dráždi pokožku. Ešte že vlasy nie sú zuby, ak sa vám sivá prestane páčiť, nožnice pomôžu aj v tomto prípade,“ povedala odborníčka na vlasy.
Foto: Shutterstock
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.