Na Jahodnej vyrovnali lyžiarsky svah
Čitateľka KOŠICE:DNES nám do redakcie poslala fotografiu svahu lyžiarskeho strediska Jahodná, ktorú zaujímalo, prečo na kopci orú pôdu.
Podľa vedúceho strediska nejde o žiadnu pravidelnú údržbu, ale vyrovnávajú terén, ktorým vyriešia dlhodobý problém.
„Zjazdovka má priečny sklon a lyžiari počas sezóny nalyžujú behom dňa pol metra snehu, niekedy aj viac, z jednej strany na druhú. Potom sa ten sneh musí ratrakmi pracne tlačiť,“ uviedol vedúci strediska Jahodná Ján Petróci.
Práce sa im podarilo dokončiť za dva dni.
[ad][/ad]Odporúčané články
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.
Kyticu ruží na Medzinárodný deň žien čoraz častejšie nahrádzajú originálnejšie darčeky. Darujte tentokrát žene, na ktorej vám záleží, darček, ktorý jej spríjemní deň. Vytvorte niečo, čo si skutočne zapamätá – nezabudnuteľný prezent.

