Na košickom „starom pľaci“ vrcholí letná sezóna
Ovocie, zeleninka, kvety, lesné plody… Všetko, po čom len duša gazdinej z mesta piští, pretože v bloku na balkóne ťažko niečo poriadne vypestovať. Trhové stoly na Dominikánskom námestí sa prehýbajú pod dobrotami, ktoré vypestovali šikovné ruky záhradkárov, poľnohospodárov či zberačov. Na „starý pľac“, ako hovoria skôr narodení Košičania, sa vždy oplatí ísť. Momentálne je na ňom vrchol sezóny. Množstvo rôznych druhov tovaru, veľa farieb, super vône… Niekedy sa stačí iba prejsť a pokochať sa. Verte však, že vždy si domov odnesiete okrem zážitku aspoň pár kúskov doma vypestovanej zeleniny či ovocia.







foto: Iveta Vaculová
Odporúčané články
Polícia vyzýva motoristov, aby mysleli na prezutie zimných pneumatík včas, a takisto, aby mysleli na ďalšie povinnosti, ktoré by mali splniť pred jazdou počas zimného obdobia. Za nesplnenie týchto povinností hrozí vodičom mastná pokuta!
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?