Na Silvestra do prírody
Posledný deň roka pred večernou oslavou môžete stráviť aj v peknej zimnej prírode. V Košiciach a okolí turistickí nadšenci už každoročne organizujú na Silvestra akcie, ktoré pretrvali desaťročia.
Tradičným je výstup na Kojšovskú hoľu. Klub turistov Víkend informuje, že zraz účastníkov a odchod autobusu je 31. decembra z parkoviska za Magistrátom mesta Košice o 7.30 hod.
Naspäť do Košíc sa autobus vracia z parkoviska v Zlatej Idke o 14.30 hod. Dvadsaťkilometrovú trasu zo Zlatej Idky a späť absolvuje každý rok do sto ľudí rôzneho veku.
Do prírody na Silvestra vyrazia aj turisti z klubu z Poproča. Vystúpia na Kobyliu horu vo Volovských vrchoch. Štartuje sa od kaplnky v Poproči o 9.30 hod.
[ad][/ad]Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.