Na východe sa strieľalo. Zátky zo šampanského lietali jedna radosť
Recesistická silvestrovská súťaž vo vystreľovaní zátok z fliaš šumivého vína sa v utorok konala v Michalovciach 20-krát. Zapojilo sa do nej 79 súťažiacich a najväčšou vzdialenosťou, do akej zátka doletela, bolo 24,95 metra.
Ako informovala Gabriela Kovtunová z organizačného odboru michalovského mestského úradu, víťazným strelcom jubilejného ročníka netradičnej súťaže sa stal Ladislav Bujdoš. Jeho zátka predstihla druhú v poradí o 2,4 metra. Spomedzi 11 zúčastnených žien bola najšikovnejšou Viktória Doričová. Zátka z jej šumivého vína dopadla do vzdialenosti 21,25 metra.

Rekordnou vzdialenosťou v 20-ročnej histórii súťaže, do akej vystrelená zátka doletela, bolo 31 metrov. Dosiahol ju Pavol Tóth v roku 2005.
Podujatie vzniklo v záhradkárskej osade Topole, kde sa konalo prvých sedem ročníkov, na Námestí osloboditeľov v Michalovciach sa realizuje od roku 2007. Podľa organizátorov ide o slovenskú raritu.
[ad][/ad]Odporúčané články
Veľa ľudí je presvedčených, že atramentové tlačiarne sú oveľa vhodnejšie na príležitostnú tlač, pretože sú lacnejšie. Pravdou však je, že ak tlačíte predovšetkým textové dokumenty, nie je problém nájsť v súčasnosti kvalitné, ale hlavne lacné laserové modely. Že neviete, ktoré laserové tlačiarne stoja za to? To je v poriadku. V nasledujúcich riadkoch vám dáme niekoľko tipov.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.

