Nádherné ľadové sochy už máme v Košiciach!
Návštevníci, ktorí budú mať akúkoľvek fotografiu z výstavy alebo z workshopu, budú môcť s ňou súťažiť o darčeky na sociálnych sieťach.
Sochári od deviatej rána pracujú na ľadových sochách na Hlavnej, v mestskom parku pri spievajúcej fontáne. Pri tvorbe sôch sa využije viac ako šesť ton ľadu. Teraz už môžeme v parku vidieť stáť kreslo a vyrezávaný nápis ,,#visitkosice.” Ľadu sa venovali dvaja sochári, zajtra ich bude sedem. Sochári prišli pre prácu s ľadom z Ukrajiny, Maďarska, ale aj zo Španielska.
[ad][/ad]Organizátori v tomto roku kladú dôraz na rozšírenie tradične obľúbených detských workshopov. Deťom budú k dispozícii v sobotu aj v nedeľu od 9. do 17. hodiny.
(TASR, DN)
Fotogaléria:Veronika Janušková
Odporúčané články
Vedci zistili, že ľudia v krajinách s rozšírenou viacjazyčnosťou majú menšiu pravdepodobnosť, že vykazujú známky zrýchleného starnutia. Monolingualisti naopak s väčšou pravdepodobnosťou vyzerajú biologicky staršie, ako je ich vek. Už znalosť jedného ďalšieho jazyka má badateľný ochranný účinok, píše ScienceAlert.
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.