Nebo nad Košicami bude patriť lietadlám, župan Trnka absolvuje zoskok padákom
Košický letecký deň ponúkne prehliadku zaujímavých historických kúskov, ale aj moderných strojov.
Okrem preletov lietadiel súčasťou programu budú aj zoskoky parašutistov či ukážka leteckých bojov s pyrotechnickými efektmi. Lákadlami budú špičkoví leteckí akrobati – Zoltán Veres z Maďarska a Artur Kielak z Poľska, ktorí na nebi nad Košicami predvedú svoju airshow. Návštevníci budú môcť absolvovať aj let vrtuľníkom alebo kotveným balónom.
[ad][/ad]Košický letecký deň ponúkne prehliadku zaujímavých historických kúskov, ale aj moderných strojov.
„Spomedzi najstarších lietadiel spomeniem Polikarpov PO-2, dvojplošník vyrábaný od roku 1927. Počas druhej svetovej vojny na ňom lietal sovietsky pluk tvorený iba ženami, podnikajúci nečakané nočné útoky na Nemcov. Zrejme najznámejším strojom na leteckom dni bude ale vrtuľník Sikorsky UH-60 Black Hawk, ktorý je aj vo výzbroji slovenskej armády,” uviedol za organizátorov predseda Aeroklubu Košice Ján Magura.
Lístok na podujatie stojí tri eurá, pričom v cene je zahrnuté aj parkovanie a kyvadlová autobusová doprava. Deti nižšie ako 140 centimetrov, seniori a ŤZP majú vstupné zdarma.
Košický letecký deň bude zajtra od 11. hod. do 17. hod. na košickom letisku.
Adrenalín zažije počas leteckého dňa predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka, ktorý absolvuje zoskok padákom. „V minulosti som ho už absolvoval, nebude to teda po prvýkrát. Je to adrenalínový zážitok, aj keď je pravda, že aj v rámci práce je toho adrenalínu niekedy pomerne dosť,“ uviedol Trnka.
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.