Neriadená čínska raketa už dopadla na Zem, trosky spadli do oceánu neďaleko Maledív
Osemnásťtonový stupeň čínskej rakety je za posledné desaťročie jedným z najväčších objektov, ktorý neriadene zostúpil do atmosféry.
Trosky horného stupňa čínskej rakety Dlhý pochod-5b podľa Pekingu spadli do Indického oceánu západne od Maledív. Čínske štátne médiá uviedli, že časti rakety do atmosféry vstúpili v nedeľu o 10:24 pekinského času (4:24 SELČ) a väčšina v atmosfére zhorela. Informoval o tom portál bbc.com.
Nebolo isté, kam trosky spadnú
Hlavný segment rakety Peking použil na vynesenie prvého modulu čínskej vesmírnej stanice na obežnú dráhu.
Veliteľstvo vesmírnych síl USA vo vyhlásení uviedlo, že môže „potvrdiť, že raketa Dlhý pochod-5b vstúpila do atmosféry nad Arabským polostrovom”. Nebolo „známe, či trosky spadli na pevninu alebo do mora,” uviedlo velenie.
USA obvinila Čínu z nedbanlivosti
Pred poklesom rakety do atmosféry existovali obavy, že trosky by mohli spadnúť do obývanej oblasti. Americký minister obrany Lloyd Austin povedal, že Čína sa dopustila nedbanlivosti.
Osemnásťtonový stupeň čínskej rakety je za posledné desaťročie jedným z najväčších objektov, ktorý neriadene zostúpil do atmosféry. Čínske médiá však označili postoj Západu za zveličovanie a predpovedali, že trosky spadnú do medzinárodných vôd.
Zdroj: Webnoviny.sk (bh)
Odporúčané články
Veľa ľudí je presvedčených, že atramentové tlačiarne sú oveľa vhodnejšie na príležitostnú tlač, pretože sú lacnejšie. Pravdou však je, že ak tlačíte predovšetkým textové dokumenty, nie je problém nájsť v súčasnosti kvalitné, ale hlavne lacné laserové modely. Že neviete, ktoré laserové tlačiarne stoja za to? To je v poriadku. V nasledujúcich riadkoch vám dáme niekoľko tipov.
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.
Vianočná kapustnica patrí k neodmysliteľným pokrmom štedrovečerného stola a v mnohých domácnostiach sa dedí z generácie na generáciu. Spojenie kyslej kapusty, údeného mäsa, húb a korenín vytvára výraznú chuť, ktorá je typická pre slovenské Vianoce. Prinášame osvedčený recept v novinovom spracovaní, ktorý počíta s klasickými surovinami aj tradičným postupom prípravy. Polievka chutí najlepšie po odstátí a je vhodná na prípravu aj deň vopred.
Vstúpiť do Diskusie
(0 komentárov)