Október bol aj o teplých ponožkách
Pomáhať sa dá rôznym spôsobom. Nemusí ísť vždy o finančnú zbierku. V mesiaci október sa zbierali ponožky.
Čoskoro jesenné počasie vystrieda zima a prvé mrazy. Ponožky sú kúskom oblečenia, ktoré v tomto období bezdomovcom často akútne chýba. S originálnym nápadom preto prišlo prešovské občianske združenie Podaj ďalej. Iniciovalo zbierku s názvom Ponožkový október. Do akcie sa zapojil aj náš mediálny dom KOŠICE:DNES.
Len nové ponožky
Pravidlá boli jednoduché, stačilo doniesť pár nepoužitých ponožiek. Zbierka bola podľa predsedníčky združenia Viki Potášovej skvelým nápadom, z ktorého možno vzíde každoročná tradícia. „Najdôležitejším kusom oblečenia sú v zime práve ponožky. Bez nich sa naozaj človek nezaobíde, a niekedy ho doslova môžu zachrániť od omrzlín a podchladenia. Nám ľudia zriedkavo nosievajú tento kus oblečenia,“ povedala.
[ad][/ad]Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.