Ondrej Kandráč má štyridsiatku!
Pochádza z hudobníckej rodiny je rodákom z dedinky Krásna Lúka, no už nejaký ten rok býva v Košiciach. Známy spevák, muzikant Ondrej Kandráč dnes oslavuje svoje jubileum.
Ako nám povedal Ondrej, svoje narodeniny oslávi v kruhu najbližších a bude to pre neho ten najkrajší darček. Peťovi Dudovičovi v rannej relácii KISS RÁDIA prezradil, že vek nerieši. „Už som konečne na prahu dospelosti a mohol by som začať uvažovať racionálnejšie a múdrejšie. Verím, že roky, ktoré sú predo mnou, budú plné výziev.“
Huslista od detstva
Ondrej hrá na husliach od deviatich rokov. Hral vo folklórnom súbore Lipa, Sabinovčan, účinkoval v cimbalovej hudbe Prešovčan či v súbore Šarišan.
Muzikant a spevák po ukončení Prešovskej univerzity začínal ako primáš orchestra Vojenského umeleckého súboru v Bratislave a účinkoval v súboroch Gymnik a Ekonóm. V roku 2004 sa vrátil do Košíc, nastúpil ako hudobný redaktor do Slovenského rozhlasu a zároveň založil Ľudovú hudbu Ondreja Kandráča, dnes známu ako Kandráčovci, ktorá patrí k najúspešnejším etno kapelám posledných desaťročí.
[ad][/ad]Nominácie v ankete OTO
Ondrej spoločne s kapelou sú hlavnými aktérmi zábavného televízneho programu Všetko čo mám rád. A aj vďaka tomuto programu je Kandráč nominovaný v ankete Osobnosti televíznej obrazovky (OTO) v kategórii spevák a Kandráčovci v kategórii hudobná skupina.
Zdroj: youtube
(TASR, JH)
Odporúčané články
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Kyticu ruží na Medzinárodný deň žien čoraz častejšie nahrádzajú originálnejšie darčeky. Darujte tentokrát žene, na ktorej vám záleží, darček, ktorý jej spríjemní deň. Vytvorte niečo, čo si skutočne zapamätá – nezabudnuteľný prezent.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.

