Ondrej Kandráč má štyridsiatku!
Pochádza z hudobníckej rodiny je rodákom z dedinky Krásna Lúka, no už nejaký ten rok býva v Košiciach. Známy spevák, muzikant Ondrej Kandráč dnes oslavuje svoje jubileum.
Ako nám povedal Ondrej, svoje narodeniny oslávi v kruhu najbližších a bude to pre neho ten najkrajší darček. Peťovi Dudovičovi v rannej relácii KISS RÁDIA prezradil, že vek nerieši. „Už som konečne na prahu dospelosti a mohol by som začať uvažovať racionálnejšie a múdrejšie. Verím, že roky, ktoré sú predo mnou, budú plné výziev.“
Huslista od detstva
Ondrej hrá na husliach od deviatich rokov. Hral vo folklórnom súbore Lipa, Sabinovčan, účinkoval v cimbalovej hudbe Prešovčan či v súbore Šarišan.
Muzikant a spevák po ukončení Prešovskej univerzity začínal ako primáš orchestra Vojenského umeleckého súboru v Bratislave a účinkoval v súboroch Gymnik a Ekonóm. V roku 2004 sa vrátil do Košíc, nastúpil ako hudobný redaktor do Slovenského rozhlasu a zároveň založil Ľudovú hudbu Ondreja Kandráča, dnes známu ako Kandráčovci, ktorá patrí k najúspešnejším etno kapelám posledných desaťročí.
[ad][/ad]Nominácie v ankete OTO
Ondrej spoločne s kapelou sú hlavnými aktérmi zábavného televízneho programu Všetko čo mám rád. A aj vďaka tomuto programu je Kandráč nominovaný v ankete Osobnosti televíznej obrazovky (OTO) v kategórii spevák a Kandráčovci v kategórii hudobná skupina.
Zdroj: youtube
(TASR, JH)
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Vianočná kapustnica patrí k neodmysliteľným pokrmom štedrovečerného stola a v mnohých domácnostiach sa dedí z generácie na generáciu. Spojenie kyslej kapusty, údeného mäsa, húb a korenín vytvára výraznú chuť, ktorá je typická pre slovenské Vianoce. Prinášame osvedčený recept v novinovom spracovaní, ktorý počíta s klasickými surovinami aj tradičným postupom prípravy. Polievka chutí najlepšie po odstátí a je vhodná na prípravu aj deň vopred.
Veľa ľudí je presvedčených, že atramentové tlačiarne sú oveľa vhodnejšie na príležitostnú tlač, pretože sú lacnejšie. Pravdou však je, že ak tlačíte predovšetkým textové dokumenty, nie je problém nájsť v súčasnosti kvalitné, ale hlavne lacné laserové modely. Že neviete, ktoré laserové tlačiarne stoja za to? To je v poriadku. V nasledujúcich riadkoch vám dáme niekoľko tipov.