Oslávte piatok trinásteho pozitívnym myslením
Piatok 13. je známy ako nešťastný deň, kedy by ste radšej mali zostať doma a nikam nevychádzať. Zabudnite na tento výmysel a začnite byť optimistickí. Pretože dnes je Deň pozitívneho myslenia.
Poslaním tohto dňa je informovať ľudí o účinkoch pozitívneho myslenia a optimizmu na telesný aj duševný stav človeka. Takýto spôsob života človeku pomáha predĺžiť svoj vek, obmedziť depresie, či zvýšiť jeho obranyschopnosť.
„Šťastie a radosť sú energie, ktoré urýchlia celý proces nielen vonkajšej, ale i vnútornej premeny. Bez pozitívneho myslenia to určite nejde. Pristupujte k sebe a k ostatným s láskou a aj keď niečo pokazíte, odpustite si a myslite pozitívne,“ uviedla výživová poradkyňa Antónia Mačingová, ktorá prežila kolaps imunitného systému a prehodnotila svoje priority. Tvrdí, že človek by mal zapracovať na svojej fyzickej, ale tiež duchovnej stránke.
[ad][/ad]Optimistickým človekom sa môže stať každý bez ohľadu na vek, povolanie, rasu. Stačí sa len pokúsiť zmeniť spôsob svojho myslenia na kladný a vypustiť negatívne myšlienky, ktoré nás okrádajú o energiu.
Dokonca aj na deti vplýva optimistické myslenie. Žiakom sa v učení najlepšie darí, keď sú pozitívne naladení. Niektorí učitelia začínajú každú hodinu s motiváciou.
„Snažím sa deti naladiť na príjemný a radostný pocit. V takejto atmosfére sa neskôr dostavia úspechy v učení, pretože odbúrava všetky zábrany. Akonáhle žiak prežije prvé úspechy v učení, bude ho to povzbudzovať k ďalšiemu učeniu a premýšľaniu,“ vysvetlila pedagogička základnej školy Ivana Hokszová.
Oslávte Deň pozitívneho myslenia, nielen dnes – ale každý deň.
[ad2][/ad2](Marcela Cidilová)
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.