Oslávte piatok trinásteho pozitívnym myslením
Piatok 13. je známy ako nešťastný deň, kedy by ste radšej mali zostať doma a nikam nevychádzať. Zabudnite na tento výmysel a začnite byť optimistickí. Pretože dnes je Deň pozitívneho myslenia.
Poslaním tohto dňa je informovať ľudí o účinkoch pozitívneho myslenia a optimizmu na telesný aj duševný stav človeka. Takýto spôsob života človeku pomáha predĺžiť svoj vek, obmedziť depresie, či zvýšiť jeho obranyschopnosť.
„Šťastie a radosť sú energie, ktoré urýchlia celý proces nielen vonkajšej, ale i vnútornej premeny. Bez pozitívneho myslenia to určite nejde. Pristupujte k sebe a k ostatným s láskou a aj keď niečo pokazíte, odpustite si a myslite pozitívne,“ uviedla výživová poradkyňa Antónia Mačingová, ktorá prežila kolaps imunitného systému a prehodnotila svoje priority. Tvrdí, že človek by mal zapracovať na svojej fyzickej, ale tiež duchovnej stránke.
[ad][/ad]Optimistickým človekom sa môže stať každý bez ohľadu na vek, povolanie, rasu. Stačí sa len pokúsiť zmeniť spôsob svojho myslenia na kladný a vypustiť negatívne myšlienky, ktoré nás okrádajú o energiu.
Dokonca aj na deti vplýva optimistické myslenie. Žiakom sa v učení najlepšie darí, keď sú pozitívne naladení. Niektorí učitelia začínajú každú hodinu s motiváciou.
„Snažím sa deti naladiť na príjemný a radostný pocit. V takejto atmosfére sa neskôr dostavia úspechy v učení, pretože odbúrava všetky zábrany. Akonáhle žiak prežije prvé úspechy v učení, bude ho to povzbudzovať k ďalšiemu učeniu a premýšľaniu,“ vysvetlila pedagogička základnej školy Ivana Hokszová.
Oslávte Deň pozitívneho myslenia, nielen dnes – ale každý deň.
[ad2][/ad2](Marcela Cidilová)
Odporúčané články
Vedci zistili, že ľudia v krajinách s rozšírenou viacjazyčnosťou majú menšiu pravdepodobnosť, že vykazujú známky zrýchleného starnutia. Monolingualisti naopak s väčšou pravdepodobnosťou vyzerajú biologicky staršie, ako je ich vek. Už znalosť jedného ďalšieho jazyka má badateľný ochranný účinok, píše ScienceAlert.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.

