Oslávte piatok trinásteho pozitívnym myslením
Piatok 13. je známy ako nešťastný deň, kedy by ste radšej mali zostať doma a nikam nevychádzať. Zabudnite na tento výmysel a začnite byť optimistickí. Pretože dnes je Deň pozitívneho myslenia.
Poslaním tohto dňa je informovať ľudí o účinkoch pozitívneho myslenia a optimizmu na telesný aj duševný stav človeka. Takýto spôsob života človeku pomáha predĺžiť svoj vek, obmedziť depresie, či zvýšiť jeho obranyschopnosť.
„Šťastie a radosť sú energie, ktoré urýchlia celý proces nielen vonkajšej, ale i vnútornej premeny. Bez pozitívneho myslenia to určite nejde. Pristupujte k sebe a k ostatným s láskou a aj keď niečo pokazíte, odpustite si a myslite pozitívne,“ uviedla výživová poradkyňa Antónia Mačingová, ktorá prežila kolaps imunitného systému a prehodnotila svoje priority. Tvrdí, že človek by mal zapracovať na svojej fyzickej, ale tiež duchovnej stránke.
[ad][/ad]Optimistickým človekom sa môže stať každý bez ohľadu na vek, povolanie, rasu. Stačí sa len pokúsiť zmeniť spôsob svojho myslenia na kladný a vypustiť negatívne myšlienky, ktoré nás okrádajú o energiu.
Dokonca aj na deti vplýva optimistické myslenie. Žiakom sa v učení najlepšie darí, keď sú pozitívne naladení. Niektorí učitelia začínajú každú hodinu s motiváciou.
„Snažím sa deti naladiť na príjemný a radostný pocit. V takejto atmosfére sa neskôr dostavia úspechy v učení, pretože odbúrava všetky zábrany. Akonáhle žiak prežije prvé úspechy v učení, bude ho to povzbudzovať k ďalšiemu učeniu a premýšľaniu,“ vysvetlila pedagogička základnej školy Ivana Hokszová.
Oslávte Deň pozitívneho myslenia, nielen dnes – ale každý deň.
[ad2][/ad2](Marcela Cidilová)
Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.