Oslavujeme Deň matiek. Čím obdarujete tú svoju?
Úloha mamy v rodine je nenahraditeľná. Dnes je Deň matiek. Čím obdarujete svoju mamičku? – pýtali sme sa v uliciach Košíc.

Rodičov si treba vždy vážiť. Mamke plánujem kúpiť peknú kyticu, nemá obľúbený konkrétny kvet, páčia sa jej farebnejšie kombinácie. Dám jej ešte objatie a veľkú pusu.

Mojej mamke plánujem zaplatiť šaty, ktoré si v septembri oblečie na moju svadbu. Myslím, že Deň matiek netreba oslavovať iba túto nedeľu, ale počas celého roka. Obdarujem aj babku, je to moja druhá mama…

Úloha mamy je nenahraditeľná v spoločnosti, no najmä v rodine. Otcovia sú dôležití, ale mama je mama. Obdarujem svoju manželku tým, po čom najviac túži. Samozrejme, spolu si spomenieme aj na naše mamky a babky.

Svojej mame darujem hortenziu. Sama si ju odo mňa vyžiadala na tento sviatok. Mala to už premyslené. Je dôležité si pripomenúť, že mamičky sú pre nás veľmi dôležité. Bez nich by sme tu neboli.

Viem o tom, že túto nedeľu je Deň matiek. V tento deň by ma veľmi potešili kvety. Moje najobľúbenejšie sú tulipány. Myslím, že nielen mamy, ale každá žena si zaslúži, aby mala takýto sviatok.

Som z Čiech a tam som o tomto sviatku nepočul, takže ho ani neoslavujem. Všetky mamy si však zaslúžia svoj sviatok. Svoju maminku by som obdaroval kvietkom alebo bonboniérou.

Karina Kleinová – študentka
Pravdepodobne pôjdeme spolu na výlet. Prípadne ju obdarujem kvetom, tak ako každý rok. Nielen však ju, ale aj moju babku, keďže bývame spolu. Najdôležitejšie je, aby sme boli hlavne spolu. Veľmi si ich vážim.

Svoju mamku obdarujem určite kyticou, najradšej má ruže. Predpokladám, že manželka k tomu vezme aj bonboniéru. Kvet dám aj svojej manželke, aj keď zatiaľ ešte nie je mamou.
(ML, SZ)
foto: archív kd
Odporúčané články
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.