Ovocníčkovia s večerníkom košice:dnes pobavili Košičanov
KOŠICE – Brali ich ako teplé rožky! Piatkové číslo večerníka košice:dnes s prílohou o zdraví ponúkali Košičanom kolportéri v kostýmoch evokujúcich tému prílohy – ovocia a zeleniny. Mrkva, pomaranč či jablko Košičanov naozaj podľa ich reakcií pobavili.
“Je to veľmi dobrý nápad. Najprv som si myslel, že tie postavičky majú propagovať zdravý spôsob života, ale teraz vidím, že noviny,” povedal nám Košičan Vladimír Rácz na zastávke pri hoteli Double Tree by Hilton. “Ale vlastne naozaj, zdravý život. Doteraz som sa k nim ešte nedostal, ale myslím, že ich budem čítať aj ďalej, keď budú mať takéto nápady,” dodal po zhliadnutí prílohy.
Noviny rozdávané zadarmo mizli jedna radosť. Záujemcovia brali aj po viacero kusov – pre kamarátku, pre mamku, pre suseda. “Ja si ich zoberiem každý deň na zastávke. Je v nich čo čítať, pretože sa zaujímam o to, čo sa deje v meste. Ak budú takéto pekné prílohy ako dnes, tak nepochybujem, že o ne bude medzi Košičanmi záujem,” myslí si Mária Hriňáková, ktorá patrí už medzi naše stále čitateľky.
Prekvapení úspechom piatkovej promoakcie boli aj samotní kolportéri. “Veľa ľudí sa zastavilo, usmialo a noviny brali naozaj vo vysokom tempe. Viacerí sa aj opýtali, či ešte niekedy uvidia takéto veselé kostýmy,” povedal nám Rodan Ražek, ktorý rozdával večerník košice:dnes pri Auparku. Nie je vylúčené, že ovocníčkov ešte Košičania v uliciach mesta uvidia. Bude to záležať od témy príloh, ktoré sa stanú pravidelným ozvláštnením večerníka.
Foto: Juraj Szaszák
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.